Калпаво строителство забавило изграждането на детска градина Слънчо
Калпаво строителство забавило изграждането на детска градина Слънчо / netinfo

До пролетта ще бъде изградена окончателно сградата на детска градина "Слънчо", съобщи кметът Кирил Йорданов. Тя ще се сдобие с нов етаж и две допълнителни пристройки.

Забавянето в строителните дейности се дължи на допълнителното укрепване на сградата, поясни градоначалникът. В процеса на строителство се оказва, че липсват важни конструкционни елементи на постройката, което води до събаряне на част от нея и изграждане на нова носеща конструкция.

През тази година за ремонтни и строителни дейности на "Слънчо" са усвоени 321 хил. лв. За довършване на градината са необходими още 921 хиляди. Те ще бъдат заложени при актуализацията на бюджета, посочи Йорданов. Той припомни, че нови 400 места в забавачници във Варна ще бъдат разкрити в следващите 45 дни. Утре ще бъде открита новата детска градина №6 до Ледената пързалка. Местата в нея са 150.

Поредно дело по случая с детска градина "Теменужка" е спечелено от общината, съобщи още кметът. Децата ще останат в забавачницата, заяви той.

След дългогодишен съдебен спор с местната власт новите собственици на детската градина на ул. „Шейново", която се посещава от над 100 деца, влязоха във владение на имота в края на август. Молба на общината до Варненския окръжен съд обаче спря реституцията.