/ Дарик Варна
42-годишният обвиняем има 19 акта за нарушения на пътя, въпреки че никога не е имал правоспособност
42-годишен мъж застава пред Окръжния съд във Варна като обвиняем за причинена смърт на 16-годишно момче при пътен инцидент в Игнатиево. Делото е насрочено за 10.30 часа.  

Инцидентът станал на 5 юли 2018 г. след полунощ на ул. Георги Петлешев в Игнатиево. Водачът на „Рено Лагуна“ Иван Д. се движел в посока ул. „Слави Дойчев“, когато блъснал преминаващото момче. Иван не спрял на местопроизшествието, като продължил да се движи известно време с пострадалия върху автомобила. Непосредствено след извършване на престъплението мъжът изоставил управляваната от него кола и се укрил . Десет дни по-късно се предал сам на органите на реда.
 
Пострадалото момче било настанено с опасност за живота във варненската болница "Св. Анна“ с множество фрактури на крайници и луксация на двете рамена. В следствие на травмите, на 16 юли детето починало.
 
Справката за съдимост на обвиняемия показва, че той има 11 влезли в сила присъди, от които 4 присъди са за шофиране след употреба на алкохол и една присъда за управление на автомобил при липса на правоспособност.
 
Видно от справката на Пътна полиция 42-годишният мъж е неправоспособен водач на МПС – никога  не му е било издавано свидетелство за управляване на автомобил и има 19 влезли в сила наказателни постановления за нарушения по Закона за движение по пътищата. Голяма част от тях отново са за управление на автомобил при липса на правоспособност, отказ да бъде изпробван с техническо средство за установяване употреба на алкохол, осуетяване на полицейска проверка, като не спира на стоп-палка и много други.

Защитата на Иван Д. е поискала делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, което означава, че присъдата може да бъде произнесена още днес.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК