Издирват две изчезнали деца в „Аспарухово“
Издирват две изчезнали деца в „Аспарухово“ / netinfo

Две деца са изчезнали след потопа във варненския квартал „Аспарухово“ и засега не са открити, съобщиха за Дарик от полицията. Има сигнал и за трети изчезнал, като все още не е ясно дали откритото в петък женско тяло е на обявен за търсене човек. До този момент жертвите на стихията във Варна са 11.

Има вероятност едно от изчезналите деца да е момченцето от снимката. По информация на Петел.бг млада жена отчаяно върви из квартал "Аспарухово" със снимка на детето на своя братовчедка, която е в тежко състояние, поради случилото се. Момченцето е на 6 години и се казва Марин Добрев.

Издирват две изчезнали деца в Аспарухово
netinfo

По думите на жената момченцето е изчезнало в нощта на бедствието, което връхлетя варненския квартал. Марин и семейството му били на гости при свои роднини в Аспарухово. В пороите е загинала неговата баба. Братче или сестриче на детето също е намерило смъртта си, станало ясно от откъслечните думи сред плача на отчаяната жена.

За изминалото денонощие пожарникарите са реагирали на повече от 120 обаждания във Варненска област. След 20 ч. в петък не са постъпвали нови сигнали. Продължава работата по 54 сигнала в квартал Аспарухово.

На децата, преживели уплаха по време бедствието, и на техните родители ще им бъде осигурена възможност за консултации с психолози и психотерапевти. Срещите с професионалистите ще се провеждат в консултативния кабинет към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Той се намира в сградата на кметство „Аспарухово“. Консултациите ще се провеждат от 9.00 до 13.00 ч. всеки работен ден от 23 до 27 юни 2014 г.