/ ХК Спартак
Хандбалистите на „Спартак” се класираха за ½-финалите за Купата на България, след като победиха „Чардафон” (Габрово) с 32:27 (17:11) в 1/4-финална среща в залата на Първа езикова гимназия. 

Варненци ликуваха заслужено, след като имаха пълен контрол върху двубоя през цялото време и водеха непрекъснато в резултата, съобщава официалният сайт на клуба. В спор за място на финала спартаклии ще срещнат „Пирин” (Гоце Делчев) през март.

„Едно огромно благодаря на публиката на футболния Спартак, която ни подкрепяше мощно от първата до последната минута. Радвам се, че в препълнената зала хората видяха добър хандбал, особено от отбора ни.

Мачът се предаваше директно по B1B и собственикът на телевизията остана много доволен от зрителския интерес по време на двубоя. Постигнахме договорка да излъчват пряко нашите мачове през пролетния полусезон в „А” група.”, заяви президентът на „Спартак” Росен Добрев. 

Треньорът на победителите Веселин Станков пък допълни: „Доволен съм от играта и поведението на всички. Доминирахме и нито за миг не им позволихме да си помислят, че могат да стигнат до обрат. През второто полувреме имаше лек спад, но бързо го преодоляхме с тактическите взаимодействия, които тренирахме през седмицата".

Голмайстори за „Спартак”: Димитър Георгиев - 11, Георги Стоянов и Йордан Попов – по 6, Димитър Стоянов и Дилян Илиев – по 3, Владимир Няголов – 2, Даниел Ангелов – 1.