Граждански организации алармират за нарушения в социален център
Граждански организации алармират за нарушения в социален център / netinfo

Сигнали за нарушения, злоупотреби и насилие над деца накараха граждански организации да поискат проверка в Центъра за обществена подкрепа – Варна. Той предоставя услуги, свързани с превенция на изоставянето и насилието, и работи с деца със специални нужди - от специализирани институции и с отклоняващо се поведение.

Сигналите включват злоупотреби от страна на управителката на социалния център Румяна Йорданова, която е обвинена и  в налагане на системен психически тормоз над служителите в него. Гражданските организации твърдят, че в центъра се допускат счетоводни нарушения, върнати са неусвоени средства, а дарена техника се подменя със стара, или изобщо не стига до децата.

Представителите на неправителствени организации съобщават също, че са получили сигнал за ударен шамар на дете, което е в пълно противоречие с целите на социалната институция. От „Обединени варненци за Варна” са изпратили искане до кмета Иван Портних за извършване на незабавна проверка, в която да бъдат включени и представители на неправителствени организации.