Гаражните надписи - заплашителни, учтиви, а понякога и забавни
Гаражните надписи - заплашителни, учтиви, а понякога и забавни / снимки: Дарик Варна
Гаражните надписи - заплашителни, учтиви, а понякога и забавни
70721
Гаражните надписи - заплашителни, учтиви, а понякога и забавни
  • Гаражните надписи - заплашителни, учтиви, а понякога и забавни

„Гараж. Не паркирай!" е най-често срещаният надпис във Варна. Тук трудно ще откриете улица без нито едно подобно предупреждение.

Заплашителни, учтиви, а понякога и забавни. Такива предупреждения ни гледат от гаражните врати. А „Пукам гуми" и „Принудително преместване с паяк" са най-честите предупреждения.

Освен че предпазват от паркиране, предупредителните надписи на гаражите стимулират собствениците им към творчество, не само в боравенето с думите. Срещат се и изблици на въображение със саморъчно изрисувани паяци и дори послания на английски език (вижте темата в снимки).

Монтирането на скоби и антипаркиращи колчета също са вариант да предпазите гаража от "запушване". Най-евтиният начин за предупреждение обаче е лепенка или табела.

Гаражните надписи  заплашителни учтиви а понякога и забавни
netinfo


Посочване на телефона на паяка в предупредителните гаражни надписи не е нарушение. Стандарти за гаражните надписи няма. Както и някакви определени ограничения. „Всичко опира до културата на човека", коментира шефът на варненските „паяци" Димитър Алатов.

Репатриращите коли се отзовават на сигнали за запушени гаражи, особено когато става въпрос за подземни паркинги, в които има много автомобили. Случва се обаче специализираните машини да бъдат викани и при обикновени съседски спорове, разкрива Алатов.

Дори обаче да вземете всички мерки, за да си гарантирате изход от гаража, ще се намерят такива, които да измислят начин да ви изненадат. Навярно защото колите във Варна са повече от паркоместата. И не за всяка кола има гараж.

Повече по темата чуйте в звуковия файл!