Евксиноград най-предпочитан за почивка от депутати и министри
Евксиноград най-предпочитан за почивка от депутати и министри / снимки: Дарик Варна и travel.government.bg

В лятната резиденция на властта Евксиноград свободни места за юли и август вече няма. Това показва справка в сайта travel.government.bg на Министерски съвет.

Евксиноград е сред трите представителни бази на властимащите - другите са в Бояна и Шабла. Две пък са почивните бази - в Слънчев бряг и Пампорово. В „Шабла" няма свободни места за юли и първата половина на август, докато в останалите бази все още има места за обикновени граждани.

Евксиноград бие по цена на нощувката останалите министерски бази

Цените на нощувката в Евксиноград варират от 90 до 700 лева, според сградата и сезона, като закуска и застраховка не са включени. Любопитното е, че ценоразписът не е променян от години.

Най-скъпо излиза събуждането "Слънчево бунгало". Вилата се намира на усамотено място и е любима на Бойко Борисов.

Най-евтина в любимата на министрите лятна резиденция е нощувката в хотел „Манастира" и малките апартаменти на вила „Магнолия" - „само" 130 лева.

Евксиноград найпредпочитан за почивка от депутати и министри
netinfo

През септември цените в Евксиноград падат с 10 до 25 процента според хотела или вилата. И тогава обаче нощувката изглежда непосилна за мнозина българи, като варира от 100 до 600 лева.

Сред екстрите на резиденцията край Варна са барбекю на брега на морето, басейн, джакузи, фитнес зала, тенис корт, боулинг зала, баскетболно и волейболно игрища, велосипеди, водно колело, водни ски и сърф.