/ Снимка: Пристанище Варна
Елитът на световната морска общественост ще се събере във Варна в периода между 21 и 23 май. Под егидата на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ в морската ни столица ще се проведе VII-ата международна конференция-изложение „Пристанища и корабоплаване по Черно море 2018“.

В престижното събитие се очаква да вземат участие над 300 представители на изявени световни компании от морския бранш - превозвачи, товародатели, логистични компании, оператори на пристанищни терминали и доставчици на пристанищно оборудване и услуги.

По време на конференцията ще се анализират най-новите световни казуси в областта на морския транспорт и логистиката. Международните специалисти ще обсъдят съвременните тенденции в пристанищния бизнес, текущата и прогнозна регионална търговия, ще направят макро- и микроикономически прогнози за развитието на Черноморския регион. 

Eмблематичният форум, който е най-голямото събитие в областта на корабоплаването за Черноморския регион, ще се проведе за първи път в България.