Домашен арест за мъж, склонявал момичета към проституция
Домашен арест за мъж, склонявал момичета към проституция / netinfo
Варненският окръжен съд постанови домашен арест за 38-годишния Иван Иванов, съобщиха от пресслужбата на институцията. Последният е обвинен за участие в престъпна група, която склонявала момичета към проституция под прикритието на дейността на клубове за масаж във Варна и на територията на курорта "Зл.пясъци".

Първоначалното задържане под стража на Иванов бе в края на септември миналата година. Иван беше арестуван заедно с Константин Костов и Камен Костов от Варна. Тримата бяха обвинени, че като престъпна група, под прикритието на дейността на клубове за масаж във Варна и на "Зл.пясъци", склонявали момичета към проституция. Спрямо момичета, които решавали да се откажат от проституирането, било упражнявано насилие.

Тогава обвинението посочи Константин Костов като ръководител и организатор на престъпната група. Той сключвал договорите с момичетата за работа в клубовете. Константин е работил в съдружие в Ясен Янев, екстрадиран през август миналата година за Република Австрия, където ще бъде съден за същите престъпления. Иван е бил охрана в клуб "Криси", където се предлагали сексуални услуги зад прикритието на салон за масажи. Камен Костов е бил шофьор и охранител в клуб "Ели", който е предлагал същите услуги.