Директорът и адвокатът на „Черно море” заминаха за жребия в Нион
Директорът и адвокатът на „Черно море” заминаха за жребия в Нион / netinfo
За щабквартирата на УЕФА в Нион (Швейцария) днес отпътуваха изпълнителният директор на ПФК Черно море Марин Маринов и адвокатът на клуба Михаил Статев, съобщава официалният сайт на „моряците”. Двамата ще присъстват на жребия за 1-ия квалификационен кръг на турнира за купата на УЕФА.

От Европейската футболна централа днес обявиха имената на отборите в отделните урни. Сред вероятните съперници на моряците – които са поставени в Южно-средиземноморския регион се появиха още отборите на Вадуц (Лихтенщайн) и Жювенес – Догана (Сан Марино), на мястото на Жрински Мостар и Широки бряг от Босна и Херцеговина, които бяха прехвърлени също при поставените тимове в жребия.

2-ата седмица от лятната подготовка на моряците започна със занимание на стадиона в новия спортен комплекс „Черно море” под Аспаруховия мост. Според програмата, изготвена от наставника Никола Спасов възпитаниците му ще редуват 1-разови с 2-разови тренировки и фитнес, а за събота е предвидена и първата официална контрола срещу шампиона на Азербайджан – Интер Баку.

С отбора вече тренира и опитният молдовски вратар Евгений Хмарук – преминал през отборите на Тираспол, Динамо (Санкт Петербург), Черноморец (Одеса), ЦСКА, Неа Саламина, Тилигул и Персиджа (Джакарта). Той е на 31 години, висок е 194 км, тежи 88 кг.

На облекчен режим тренира единствено Атанас Пашкулев, който лекува разтежение. Клубният лекар д-р Метин Мутлу категорично опроверга информацията появила се в някои медии, че Станислав Стоянов има пукната костица на глезена и той тренира днес наравно с останалите.