Дежа вю: Областният връща решения на Общинския съвет
Дежа вю: Областният връща решения на Общинския съвет / http://www.vn.government.bg/

Областният управител на Варненска област Иван Великов върна за преразглеждане част от решенията, които взеха съветниците на последната сесия на Общинския съвет.

Губернаторът връща учредяването на общинския фонд „Култура”, приемането на неговия правилник и кандидатстването за финансиране за фестивали и творчески проекти.

Друго решение, което съветниците ще трябва да преразгледат, е преобразуването на общинските спортни предприятия „Спортни имоти” и „Спорт за всички” в „Спорт-Варна”. Съветниците гласуваха и безвъзмездното предоставяне на „Спорт-Варна” на управлението на спортните комплекси  „Простор”, „Локомотив”, „Младост”, басейните „Делфини” и „Приморски”, игрищата в морската градина, тенис кортовете в „Чайка”, както и гребната и конна база.

Великов върна и решението за освобождаването на Цветомир Грънчаров от Съвета на директорите на общинското предприятие „Пазари ЕАД” и избирането на негов заместник в лицето на Атанас Божанов.

Решението за повишаване на заплатите на общинските съветници, което бе прието на същата сесия, не е сред върнатите от областния управител.

Това е вторият път от началото на годината, в който областният управител връща решения на Общинския съвет. Преди певече от месец, поради процедурни нарушения, той върна за прегласуване декемврийската сесия.