/ БГНЕС
Делото срещу Веселин Марешки тръгва отначало. Окръжен съд-Варна трябваше да разгледа делото срещу бизнесмена и Красимира Колева, обвинени за изнудване на Асен Миланов чрез заплаха за увреждане на имущество.

Срещу Марешки е отправено и обвинение за причиняване на лека телесна повреда спрямо Костадин Костадинов в качеството му на длъжностно лице – общински съветник.

Делото срещу Марешки ще се гледа по съкратената процедура

В самото начало на заседанието защитата на Марешки поиска отвод на прокурора по делото, поради опасения за оказване на натиск извън съдебния процес върху състава на съда. 

Марешки иска прокуратурата да провери има ли политически чадър над него

След съвещание тричленният състав прецени, че искането е неоснователно. Мотивирана от отказа  на съда, защитата на Марешки поиска съставът да се отведе от разглеждане на делото.  

Дело за рекет срещу Марешки започва отначало във Варна

Съдът прецени, че независимо дали изложените от защитата съмнения се обосновават на обективни факти или не, недоверието към обективността и безпристрастността на съда е основание съставът да си направи отвод от делото. След изготвяне на протокола от заседанието делото ще бъде предадено за ново разпределение на случаен принцип.