/ DarikNews.bg, архив
За девета поредна година Областна дирекция на вътрешните работи в гр. Варна подкрепя благотворителната кампания в помощ  на децата и семействата на загиналите и пострадали при и по повод изпълнение на служебния си дълг служители от структурите на Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието в гр. Варна.

Събитието се осъществява с благословията на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и с подкрепата на Варненска и Великопреславска митрополия, Община Варна, ОД на МВР Варна, ГД "Охрана“, ГД "Изпълнение на наказанията“, Военна полиция – Варна и Министерство на отбраната. Патрон на кампанията е областният управител Стоян Пасев.

От 10:00 до 14:00 часа, на входа на Морската градина, до Слънчевия часовник на Варна, ще се проведе благотворителен детски концерт и демонстрации на полицейска и военна техника. Събитието ще бъде открито от Духовия оркестър на ВМС, а в него ще вземат участие близо 150 деца.

В концерта ще вземат участие клуб за народни танци "Моряците“, възпитаници на студио "Палас", Пламен Любенов-победител в България търси талант за 2016 г., Клуб по бойни спортове "Одесос" Варна, ДТС към Ансамбъл "Девня“, Вокална формация "Бънджи Сингърс", ДФА " Българче“, пианистът Тонислав Троев, клуб по танци "Стар денс", вокална група "Весели щурчета", възпитаници на НУИ "Добри Христов“, балетна формация "Звездна дъга", възпитаници на музикалните педагози Мила Маврова и Кремена Матева, клуб "Огледало“, танцьори от Creators Dance Center с  хореограф Христо Хаджимихайлов и др. 

Организатори на кампанията са Синдикална федерация на служителите в МВР – СФМВР и Синдикат на служителите на затворите в България – ССЗБ. Средствата, събрани по време на концерта, ще отидат за подпомагане на децата и семействата на загиналите и пострадали служители на назованите структури.

Банкова сметка за дарения: 
BG51UBBS80021014037340 в банка ОББ