Арестуваният яхтсмен Лъчезар Братоев ще съди общински полицай
Арестуваният яхтсмен Лъчезар Братоев ще съди общински полицай / снимка: Maritime.bg

С високо кръвно и аритмия е настанен в УМБАЛ „Св. Марина“ варненският яхтсмен и бизнесмен Лъчезар Братоев, който е бил задържан в Морската градина и отведен във Второ РУП на МВР през уикенда.

"Ще заведа дело срещу полицая“, категоричен е варненецът. Все още не е подал жалба, тъй като е в болничното си легло. До там се стигнало след като Братоев на излизане от ресторант в Морската градина видял как полицай се кани да напише акт на непознато момиче затова, че било влязло в парка с колата си. "Намесих се, казах, че заповедта на кмета е отменена от съда и той се нахвърли срещу мен. Поиска ми лична карта. Аз се подчиних и му я дадох, а той каза, че не била валидна, защото от единия й край ламината се бил надигнал“, разказа бизнесменът, цитиран от petel.bg.

Полицаят му върнал картата и му нахлузил белезниците на ръцете. Повикал екип на Второ РПУ, за да го приберат. Така и станало. Дошли служителите и прибрали със себе си Братоев за изясняване на ситуацията. Човекът прекарал пет часа в районното полицейско управление, докато накрая униформените се наложило да извикат линейка, тъй като му прилошало. Лекарите установили, че се касае за аритмия и високо кръвно.

"Човек може и да умре от притеснение“, коментира Братоев, а негови приятели потвърдиха, че варненецът е сърдечно болен. По-късно бизнесменът установил, че всъщност полицаят, с когото е станал конфликта в Морската градина  е служител на общинска полиция и си е превишил правата. Ето защо яхтсменът ще си търси възмездие за неприятностите по съдебен път.

„По никакъв начин Братоев не е бил груб към полицаите. Посочил е всеизвестния факт, че кметската забрана за автомобили в Салтанат е отменена от съда. Не е имало нито една обидна дума, нито един жест. Имаше само смислен разговор. Братоев просто помоли полицаите да видят закона какъв е, какво гласи. Това е – грозна работа“, коментира адвокат Христо Раев, свидетел на инцидента в Морската градина.