Арестуваха шизофреника, убил чичо си
Арестуваха шизофреника, убил чичо си / netinfo
49-годишният Иляз Исмаилов от с.Пчелник от днес е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", заради убийството на Кемал Алиев, извършено снощи в с. Равна гора, община Аврен. Това съобщиха от пресслужбата на Варненския окръжен съд.

Магистратите определиха най-тежката мярка за процесуална принуда заради бeзспорните доказателства, събрани само за часове, които обосновават предположението, че именно Иляз е автор на бруталното убийство. Престъплението е тежко, извършено с особена жестокост и за него се предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без право на замяна.

Драмата се разиграла вчера през деня, след като двамата мъже за втори път се напили. Алкохолът разпалил стара вражда между тях. Свадата завършила фатално за Кемал, който около 20 часа бил премазан от удари с кол.

Кметският наместник на Равна гора Тодорка Кирова разкри за Дарик, че Иляз има психически проблеми и е медицински освидетелстван. Той е лежал в затвора. Това е първото убийство в селото, в което живеят постоянно около 150 души.

Ако обжалва определението на Варненския окръжен съд, Исмаилов ще се яви пред по-горна инстанция на 12 февруари от 11,00 часа.