/ www.live.varna.bg
69 блока ще се включат в традиционното празнично шествие във Варна по случай 24-ти май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

Празничната програма започва в 9,20 ч. с благодарствен молебен в Катедралния храм „Св. Успение Богородично“. Точно в 10:00 часа на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде издигнат българският флаг, след което ще бъде изпълнена фолклорна композиция, а във въздуха ще полетят големи балони с буквите от кирилицата.

Под звуците на химна „Върви, народе възродени“ ще тръгне празничното шествие, което традиционно се повежда от ученици и учители от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", следвани от носителите на Награда „Варна“ за 2018 година.

Ще участват и всички общински, държавни и частни училища, 6-те варненски висши учебни заведения, блок с детски градини, Общински детски комплекс, НАОП "Н. Коперник", блок на културните институции.

В 11:00 ч. пред входа на Морската градина ще започне концерт под мотото „Да поиграем на празника” на фолклорен ансамбъл „Варна“.