15 язовира във Варненско са опасни
15 язовира във Варненско са опасни / DarikNews.bg, архив

15 от 67 язовира във Варненска област са опасни. Това е показала проверката на Областна администрация, разкри зам.-областният управител Пламен Манушев. Съоръженията се наблюдават и за състоянието им постоянно се подава информация. Язовир "Цонево" е един от опасните, но няма опасност от преливане, увери той.

Свлачището в Кранево все още е активно и се наблюдава постоянно, разкри още Манушев. След като движението на земните маси се успокои, ще се предприемат мерки по укрепването му. За свлачището в района на дървения мост по пътя за "Златни пясъци" грижата ще поеме общината.

Буните в района на Варненския залив са в относително добро състояние, отчете зам.-областният. По-сериозни щети върху тях има само в района на Евксиноград и Кранево. Пари за укрепването им ще бъдат заложени най-вероятно в следващия програмен период 2014-та - 2020-на година.

Общините във Варненско са готови за посрещането на зимата, обобщи Манушев. Навсякъде са сключени договори за поддръжка. Единствено община Долни чифлик ще разчита на собствени сили, за да се справи със зимната обстановка.