/ ThinkStock/Getty Images
За непристойни хулигански действия в питейно заведение, Районен съд-Варна наложи 1000 лева глоба на 39-годишен мъж, съобщиха от съдебната пресслужба. Неуважителното и обидно отношение било демонстрирано от подсъдимия на 7 юли миналата година спрямо жена, която работела като управител и барман в питейно заведение в квартал „Галата“. 

Условна присъда и глоба за наркозависима, източила картата на познат

В следобедните часове 39-годишният мъж консумирал алкохол в бара, когато забелязал, че собственичката си приготвя сандвич и поискал да му бъде направен един и за него. Жената обяснила, че заведението е само питейно и няма право да предлага храна.

Условна присъда за наркодилър, хванат да шофира след употреба на амфетамини

Безпричинно подсъдимият започнал да крещи и да отправя по неин адрес обидни и неприлични изрази, както и да я замерва с чаши и пепелници. Опитът на друг клиент да го възпре и усмири не дал резултат, като едва след намесата на още хора, подсъдимият напуснал заведението, обръщайки по пътя си две от масите. Междувременно, по подаден чрез тел. 112 сигнал, на място пристигнали служители на реда, които отвели буйстващия мъж в полицията. 

За извършеното престъпление Районният съд призна 39-годишния мъж за виновен, като го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказание - глоба в размер на 1000 лв.

Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК