/ netinfo
35-годишната Елица П., която беше предадена на съд от Окръжната прокуратура във Варна като подсъдима по две дела за кражби на пари и дебитни карти и за използването им без съгласието на титуляра, получи две осъдителни присъди от два състава на Варненския окръжен съд.  

Потвърдиха ареста на наркодилър, направил си оранжерия за дрога

За престъплението, извършено в периода от 23 декември до 29 декември миналата година, след съкратено съдебно следствие Елица бе осъдена на общо 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, в който съдът й наложи и пробационни мерки за целия изпитателен срок, както и глоба в размер на 100 лева. Присъдата по това дело подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.

Изправят пред съда дилъри на дрога

Подсъдимата посетила дома на свой познат от детството си. Използвала отсъствието му и успяла да вземе дебитната му карта с листче, на което бил изписан ПИН-кодът. Час по-късно потърпевшият получил съобщение от банката, че от картата му е изтеглена сумата от 50 лева.

Мъжът установил, че дебитната карта и листчето с ПИН-кода липсват. Малко по-късно отново бил уведомен чрез SMS от кредитната институция, че е извършено теглене на 400 лева от картата му. Тогава помолил сина си да уведоми банката за неправомерното теглене. 

Условна присъда за наркодилър, хванат да шофира след употреба на амфетамини

След полунощ на 29 декември м. г. подсъдимата отново отишла в дома на своя познат. Той я пуснал само в коридора на жилището си. За да я сплаши, взел въздушната си пушка. Когато се върнал обратно в коридора, чул стъпките й по стълбището.

След като заключил вратата, проверил портфейла си, който се намирал в якето му в коридора. Така установил липсата му. В него имало 30 лева, лична карта и свидетелство за управление на МПС. Портфейла потърпевшият открил върху пощенските кутии, но без парите, и подал жалба в полицията. 

Варненец отлеждал марихуана в търговищко село

Същото престъпление младата жена осъществила в условията на продължавано деяние и спрямо възрастна жена. С чуждата дебитна карта Елица направила неуспешен опит да изтегли 20 лева от банкомат, платила дребни покупки в магазин и отново опитала да изтегли пари без успех.

За това деяние след споразумение с Окръжната прокуратура във Варна с признаване на вина 35-годишната подсъдима получи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година с 3-годишен изпитателен срок и задължителни пробационни мерки. Споразумението е със сила на присъда и е окончателно. 

Осъдената е зависима от хероин и амфетамини от години.