Превозвачите в Търговищко подкрепят колегите си, но не протестират ефективно.

Недоволство в София: Протест и блокади въпреки дъжда (ГАЛЕРИЯ)

„Работим в трудни условия, но личния интерес не бива да надделява над обществения, особено в малки населени места като нашите“, каза управителят на фирма „Омуртаг транс“ Ердоан Ахмедов.

Фирмата осъществява обществени превози на територията на две общини - Омуртаг и Антоново. По думите на Ахмедов хората разчитат на тях и ще е безотговорно от страна на екипа да ги остави без транспортни връзки, още повече, че голяма част от клиентите на фирмата са хора с ниски доходи и без лични автомобили, които не могат да си позволят да ползват услугите на таксита.

Най-големият превозвач в община Търговище - „А-тур“, също няма да спира работа. Фирмата изпълнява почти 90 на сто от линиите в града, с техни автобуси се извозват и работници от стъкларските заводи край Търговище.

Блокади и протести на превозвачите в страната (ОБЗОР)

"Дневно между 30-33 автобуса превозват смените, ангажирани в заводите, за да ги придвижат до домовете им - някои от тях и извън област Търговище", каза дежурният диспечер. 

Категорични са, че ако спрат работа, в областния град ще настане хаос. Заради това поемат отговорността си към клиентите, въпреки че са съгласни с исканията на протестиращите. 

Фирма „Търговище автотранспорт“, която превозва предимно ученици и служители на две местни фирми, също продължава работа, но са солидарни с протестиращите си колеги. 
БТА