Протест на превозвачи затрудни за кратко движението по североизточния Околовръстен път на Ямбол между 11:30 и 12:00 часа.

Блокади и протести на превозвачите в страната (ОБЗОР)

Десетки тежкотоварни автомобили, камиони и автобуси от Ямбол, Сливен и Бургас започнаха да се събират от сутринта на паркинга до пътен възел Кабиле на автомагистрала "Тракия". Превозвачите се отказаха от първоначалното си намерение да блокират движението по магистралата и пътя за граничен пункт "Лесово".

Протестиращите потеглиха в петкилометрова колона, преминавайки през село Кабиле към Ямбол. По Околовръстния път в града движението бе затруднено за около половин час.

Протестиращите заявиха, че исканията до момента остават непроменени, въпреки вчерашната среща в Министерски съвет. "Единственото, което вчера се случи, реалният напредък е, че има диалог.

Нашите искания си остават абсолютно същите - неувеличаване на тол системата, както ценово, така и нейния обхват, и премахване на 50 % от акциза", каза организаторът на протеста Теодор Тодоров.

Недоволство в София: Протест и блокади въпреки дъжда (ГАЛЕРИЯ)

Протестиращите от бранша казаха също, че масово фирмите в момента фалират и има опасност страната да остане без транспорт и превози. "Много е трудно, много е трудно и не знаем колко време ще издържим така, ако сме имали някакви буферни пари, те вече са свършили.

Увеличаването на тол системата ще доведе до шоково поскъпване на абсолютно всичко", допълни собственикът на транспортна фирма Николай Пантелеев. Превозвачите заявиха, че остават в протестна готовност, докато исканията им не бъдат чути.
БТА