Новият областен управител на Търговище Станимир Парашкевов встъпи в длъжност. "Област Търговище е една добре работеща институция", каза при символичното предаване на властта временно изпълняващия длъжността областен управител Панайот Димитров.

Парашкевов посочи пред медиите, че основен приоритет в работата му ще бъде провеждането на обективни и честни избори, както и ограничаване на купения и корпоративния вот.

"Останах с добро впечатление от факта, че област Търговище е една от малкото в страната, където РИК няма да се избира и назначава от ЦИК", допълни той.

Служебният кабинет обяви кои са новите областни управители (СНИМКИ)

Областният управител призова гражданите да подават сигнали за нередности при провеждането на предизборната кампания. Той бе категоричен, че всички сигнали ще бъдат проверени и допълни, че има пълно доверие в системата на МВР и хората, ангажирани в нея.

В отговор на журналистически въпроси Станимир Парашкевов уточни, че е получил поканата за поста лично от служебния премиер Стефан Янев.

"Трудно се отказва на такава покана и отговорност", каза областният управител. Към този момент няма информация дали ще бъде назначаван втори заместник-областен управител. Досегашният - Панайот Димитров, остава на поста си.
БТА