/ iStock/Getty Images
Направени са 38 теста за COVID-19 на служители на детски градини в Търговищко и в Антоновско. Няма нови положителни проби в област Търговище, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител на Търговище Митко Стайков.

Тестват всички контактни на семейството от търговищкото село Голямо Ново

Общо 1102 теста за вирусологично изследване за COVID-19 са направени на жители на областта в периода от въвеждане на извънредното положение в България до 3 юли. В това число са включени 793 броя PCR-тестове и още 309 бързи.

Заради регистрираните общо 5 души, заразени с коронавирус в търговищкото село Голямо Ново, установени на 2 юли, в населеното място са направени 4 PCR-теста на работещи в местната детска градина. Резултатите са отрицателни.

Изследвани са и 11 души от персонала на АГО при МБАЛ-Търговище, имали контакт с една от заболелите жени. Получените резултати също са отрицателни. Не е установено наличие на коронавирусна инфекция и при двама от пациентите на Акушеро-гинекологичното отделение на здравното заведение.

Строги противоепидемични мерки в омуртагското село Звездица заради случаи на коронавирус

От Щаба съобщават, че от 4 до 7 юли са направени общо 38 бързи тестове на служители в детски градини на територията на община Антоново и селата Маково, Росина и Дралфа в община Търговище. Резултатите са отрицателни.

Към 7 юли в област Търговище са били поставени под карантина общо 3632 души. За 3234 периодът на домашна изолация е вече изтекъл. Под наблюдение от РЗИ-Търговище и ОПЛ в региона са 398 души.