Дряновец насече кабел с брадва
Дряновец насече кабел с брадва / DarikNews.bg
62-годишен мъж е с опасност за живота, след като е бил ударен с мотика в главата в Търговище, съобщиха от полицията в града.

Сигналът е подаден на 22 август 2020 г. около 18.00 часа. Съобщено е, че на ул. „Страцин“ в гр. Търговище неизвестен извършител е нанесъл удар с мотика в областта на главата на 62-годишен мъж от същия град. Пострадалият е настанен в интензивното отделение на МБАЛ - Търговище с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота.

След проведени в РУ - Търговище незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че извършител на деянието е 31-годишен мъж от гр. Търговище, известен на полицията с предишни свои криминални действия. Същият е задържан в РУ - Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Впоследствие е привлечен в качеството на обвиняем и срокът на задържането му е удължен до 72 ч с постановление на наблюдаващ прокурор. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 128, ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на управлението.