/ iStock/Getty Images
Регионалният исторически музей в Търговище отваря отново врати за посетители от утре, 5 януари. Това ще се случи при стриктно спазване разпоредбите от заповедта на министъра на здравеопазването, при спазване на изискванията за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки, съобщи директорът Магдалена Жечева.

В експозиционните зали няма да се допуска струпване на хора. Ще има пропускателен режим, който да позволява до трима посетители едновременно. Няма да бъдат допускани в музея хора с прояви на видими симптоми на заболяване.

Отворени за посещение ще бъдат: Славейковото училище с постоянната експозиция "Възрожденска класна стая". Посетителите могат да разгледат и изложбите: "Свещената дреха"; "Жените в обществото", с която гостува Регионалният исторически музей в Русе; "Да рисуваш със светлина! ( Щрихи към историята на фотографите в Търговище); "Велик е нашият войник" и "Красота от стъкло".

От културната институция добавят още, че за посетители ще са отворени още Археологическата експозиция, Свещаровата къща и Къщата - музей "Никола Симов - Куруто". Все още ще бъде затворена за посещения Хаджиангеловата къща, където се помещава Етнографската експозиция.
БТА