/ iStock/Getty Images
Започва изграждането на светофарна уредба на кръстовището на булевардите "Тр. Китанчев" и "Сюрен" в Търговище. Дейностите се извършват от частна фирма, с която Общината има сключен договор, съобщиха от администрацията на кмета Дарин Димитров.

Вече се монтират предупредителни знаци за извършваните в близост до кръстовището ремонти. Текат и подготвителните дейности за поставяне на подземните комуникации, които ще довеждат електричеството до новото съоръжение.

Ранното детско развитие е във фокуса на читалища в община Търговище

Тръбната мрежа, в която ще бъдат разположени кабелите, е изградена по време на благоустрояването в района на МБАЛ, извършено по "Региони в растеж". Това ще позволи запазването на асфалтовата настилка.

С изграждането на новия светофар се цели да се повиши пътната безопасност в района, в който се намират Второ СУ "Проф. Никола Маринов", областната болница, полицията и други обществени сгради.

В изграждането на съоръжението ще бъдат инвестирани 48 000 лв., заложени в капиталовата програма на Община Търговище за 2020 г. От администрацията отправят апел към водачите да шофират с повишено внимание в района и да се съобразяват с поставените ограничителни знаци.
БТА