/ Община Търговище
В Община Търговище бяха връчени наградите на отличените в класацията „Спортист на годината“ за 2021 г.

За най-успешен спортист е определена състезателката по спортна стрелба и почетен гражданин на Търговище Антоанета Костадинова. На Олимпийските игри в Токио тя завоюва сребърен медал в дисциплината с пневматичен пистолет и четвърто място с малокалибрен пистолет.

„Това, което искам да пожелая на всички, е да не се предават, защото аз 17 години чаках този медал. Най-после, след толкова време, моята мечта се сбъдна. Пожелавам и Вашата да се сбъдне“, заяви Костадинова.

Наградите на Костадинова, на нейния треньор Христо Маринов, и на останалите отличени в класацията, бяха връчени лично от кмета д-р Дарин Димитров. „В този толкова дигитализиран свят, в който живеем, спортът е един отдушник и трябва всички заедно да намираме начини да стимулираме децата да спортуват все по-активно.

Община Търговище

Едва ли има друго, което да прославя Търговище така, както спорта“, заяви кметът и пожела още много бъдещи успехи на всички състезатели. Второто място зае Сали Салиев, състезател на клуба по борба „Олимпиец“.

През 2021 г. Салиев завоюва второ място на Европейското първенство по борба при кадетите, както и първи места от държавните лични и отборни първенства. Номер три в класацията е Мирослава Минчева, състезател по спортна стрелба от клуб „Светкавица“.

Тя има спечелени златни, сребърни и бронзови отличия от международни турнири и държавни първенства с пневматичен и малокалибрен пистолет. Четвърта е Ренета Николова от клуба по ориентиране „Вариант 5“.

Петото място е за състезателката по борба на клуб „Олимпиец“ Айлен Ахмедова. Шести е Калоян Петров от клуба по ориентира02не „Вариант 5“. Седмата позиция заема друг състезател на „Вариант 5“ - Иван Сираков. Осми е Валентин Малакчиев от школата по спортна стрелба на „Светкавица“.

На девето място е класиран състезателят по борба на клуб „Олимпиец“ Аднан Таиров. Десетото място е за Миркаан Стефанов, състезател по спортна гимнастика в клуб „Торнадо“.

Няма да увеличават такса смет в Търговище

Наградата „Отбор на годината“ отиде при момичетата до 14 г. на Баскетболен клуб „Светкавица“, с треньор Мирела Тодорова. Сред техните постижения са трето място в квалификациите и четвърто място във финалите на държавното първенство.

Втората позиция е за юношите старша възраст на футболния отбор на „Светкавица“. Трети са момичетата до 12 г. на Баскетболен клуб „Светкавица“. Двама пък са носителите на наградата „Млада надежда на годината“, която се връчва на спортисти до 12-годишна възраст.

Това са Онур Хикмет, състезател по спортна гимнастика на „Торнадо“ и Паула Вълчанова от Спортен клуб по тенис на маса „Пътинженеринг - Т Светкавица“. Отличени бяха и треньорите на всички спортисти, намерили място в класацията през 2021 г.