/ iStock/Getty Images
Навръх Деня на Стара Загора - 5 октомври, зоопаркът отправя покана към малки и големи да се включат в арт ателие, съобщиха от Общината.

От 11:00 до 16:00 часа, съвместно с Красен Митков от Xenarta всяко дете ще може да нарисува своето любимо животно със спрей. Поляната до Административната сграда в зооградината ще бъде импровизирано ателие.

Забавления за най-малките: Организират лятно зооучилище в Стара Загора

По повод 4 октомври – Международния ден за защита на животните, в зоопарка отваря врати Клиника за домашни плюшени любимци. Атрактивното събитие ще се случи на 8 октомври - неделя, с начален час 11.00 часа.

„Пациенти“ ще се приемат до 13.00 часа. Всеки „болен“ плюшен домашен приятел ще бъде прегледан от екип от специалисти, ще получи точна диагноза и насоки за лечение. Децата ще разберат как се мери пулс, кръвно, как се използва стетоскоп и още любопитни дейности.

„По този начин ще насочим вниманието на най-малките към това да бъдат отговорни стопани на истинските си домашни любимци, да бъдат състрадателни, но и ще акцентираме върху опазването на околната среда, която е дом на хиляди различни видове животни“, споделя в аванс ръководителят на зооградината в Стара Загора д-р Ивелина Илиева.

Само преди дни, част от екипа на Зоопарка се включи в благотворителен гроздобер, организиран от „Menada Winery & Vineyards“ в старозагорското село Елхово.

Инициативата на компанията тази година бе в полза на изграждането на еко класна стая на открито в зоопарка в града и закупуване на нов, мобилен рентгенов апарат за Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в града.

Набраното 13 тона грозде от над 200 доброволци осигури средствата за двете инициативи.