откриване на пенсионерски клуб
откриване на пенсионерски клуб / netinfo
В Световния ден на възрастните хора жителите на Казанка вече се радват на нов пенсионерски клуб в сградата на кмеството. Помещението бе открито с водосвет, отслужен от отец Евгени Димитров от храма „Св. Троица“ в Стара Загора. Преди това всички се събраха в местния храм „Св. Дух”, построен през 1857 г. и реставриран през 2013 г. от спомоществователи.
 
Кметският наместник Елка Михайлова благодари за подкрепата на кмета Живко Тодоров за осигурените средства, с които е извършен ремонт на покрива на кметството, поставени са телевизор, нови дограми и под, изградени са сцена и тоалетни. С общи усилия е изграден барплот, набавени са маси и столове, печки, картини и цветя.
 
В селото, което се намира на 23 км от областния град живеят постоянно около 70 жители.
 
На откриването на 47-я клуб на пенсионерите на територията на общината в Казанка присъстваха народният представител Радостин Танев, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов, общинските съветници Станимир Стойчев и Динко Михайлов, кметове на съседните села Старозагорски минерални бани, Сладък кладенец, Пъстрово и много приятели на селото.