/ netinfo
Основен приоритет на Здравната карта е достъпност до специализирана помощ на всички жители, включително и в малките населени места. Областната комисия стои зад запазването на целостта и обемите на общинските болници в областта, стана ясно на второто заседание на комисията за изработването на здравната карта. Тя бе приета с 19 гласа, едни бе въздържал се.
 
Представителите на БЛС, БЗС и БАПЗГ също подкрепиха единодушно областната здравна карта. Бяха изслушани и  внесените седем становища, които ще бъдат приложени като доказателствен материал към Областната здравна карта, която ще бъде изпратена в Министерството на здравеопазването и ще стане част от Националната здравна карта.
 
Проектът за здравна карта беше подготвен съвместно от експерти на РЗИ-Стара Загора и РЗОК след сериозни анализи и статистика за ползваемостта на легловата база в болниците от Старозагорска област за последните  години.
 
„Благодаря на членовете на комисията за активното участие в обсъждането. Мисля, че направихме всичко възможно да защитим интересите на гражданите и да им осигурим бърз и качествен достъп до здравеопазване, защото това е смисълът на Здравната карта, която днес гласувахме“, посочи областният управител Гергана Микова.