/ Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства
Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства очаква майсторите на изкуството на светлината - автори от Казанлък и населените места в общината, за участие във Трети салон на казанлъшките фотографи, съобщиха от музея.

Салонът се организира за трета поредна година. В първото му издание през 2018-а се включиха 42-ма фотографи от община Казанлък, които представиха 140 свои работи, а за участие във вторият салон проявиха желание 46 автора, които представиха общо 111 творби.

Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства става на 5 години

Изложбата от Салона премина при изключително голям успех и привлече нови съмишленици за каузата на единствения у нас Музей на фотографията. През 2020-а година, фотографският салон на Казанлък се организира през месец декември. Ще се приемат до три снимки от автор.

Срокът за представянето на снимките на място в Музея на фотографията в Казанлък, е до 20-и ноември, петък, включително. Специално жури ще определи творбите, които ще бъдат включени в изложбата от Салона, която ще се открие на 3 декември в залата за временни експозиции на музея.

За Салона свои снимки могат да подават както фотографи - професионалисти, така и любители. Салонът няма ограничение в темите и е без конкурсен характер. Снимките могат да бъдат цветни, монохромни, черно-бели. Творбите, селектирани за изложбата, остават във фонда на Музея на фотографията.