нов роман
нов роман / netinfo
Захари Карабашлиев ще представи пред читатели романа си „Хавра“ в Стара Загора. Срещата е на 21 декември, от 18:00 часа в Изложбена зала „Байер“, организатори са Библиотека „Родина“ и Издателство „Сиела“.
 
Захари Карабашлиев пише проза и драматургия, автор е на романа „18% сиво“ – бестселър с 25 преиздания в България и преводи в Съединените щати, Франция, Полша, Словакия, Хърватия, Сърбия и други – класиран сред стоте най-любими книги на българските читатели в кампанията на BBC „Голямото четене“.

Карабашлиев е носител на наградите „Роман на годината“ (Фондация „ВИК“), „Хеликон“, „Аскеер“ и др. Негови разкази и пиеси са публикувани в книгите „Кратка история на самолета“, „Симетрия“, „Откат“ и други сборници и списания, превеждани са на много езици. Включен е в престижната американска антология „Най-добрата европейска проза 2018“.

 
В „Хавра“ история и настояще се преплитат, факт и фантазия се смесват, напрегнато действие се редува с лиричност – със смели щрихи и в интимна близост, с внимание към незабележимото и усет към красотата.