/ Заедно в час
Само за четири месеца “Заедно в час” получи над 1300 кандидатури за участници в програмата си за професионално и лидерско развитие. Това е близо два пъти повече в сравнение със същия период миналата година, което показва сериозен ръст на интереса към програмата и към учителската професия.

Набират участници за програмата "Заедно в час"

Програмата на “Заедно в час” подготвя завършващи студенти и хора с опит от различни професионални сфери да станат учители в български училища за най-малко две години, след което да продължат да допринасят за по-добро образование в България.

Кампанията за набиране на участници в програмата продължава до 20 февруари, а кандидатстването става с онлайн формуляр на сайта на “Заедно в час”. Няма изискване кандидатите да имат педагогическа правоспособност и предишен преподавателски опит - тях участниците придобиват в рамките на програмата. Необходима е завършена минимум бакалавърска степен до септември 2019 г. 

Одобрените кандидати ще започнат работа като учители от септември 2019 г. в 11 региона на страната – Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. Преди това те ще преминат интензивно обучение и подготовка за преподаване на ученици по специално разработената от “Заедно в час” програма.

През януари тя стана една от общо 13-те обучителни програми на организацията, одобрени от Министерството на образованието и науката и включени в официалния регистър с обучения за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти, които носят кредити на успешно преминалите ги. 

Програмата за професионално и лидерско развитие на “Заедно в час” включва интензивни обучения, теоретична и практическа подготовка, подкрепа от опитен професионалист в образованието, стажове, работа по проекти и достъп до голяма общност от партньори и съмишленици на организацията. По време на двете години преподаване участниците в програмата получават месечен финансов стимул като допълнение към заплатата от училище.

През септември 2018 г. програмата на “Заедно в час” спечели първо място в категориите “Най-добра обучителна програма” и “Най-добра програма за кариерно развитие” на националния конкурс “Работодател на годината” на форума “Кариера в България. Защо не?”.