Задържаха трима мъже, извършили кражба от кметството на Княжеско
Задържаха трима мъже, извършили кражба от кметството на Княжеско / DarikNews.bg, архив

Задържаха трима мъже от Гълъбово - на 26, 29 и 31 години, извършили кражба от кметството на село Княжеско.

Съобщението за извършеното престъпление е подадено в Първо РУ "Полиция" - Стара Загора от кмета на селото. Той съобщил, че между 11 и 14 февруари неизвестно лице е отключило катинара на входната врата на кметството и проникнало в сградата, откъдето извършило кражба на огнеупорна касета с архивни документи. Образувано е досъдебно производство.

В резултат на незабавно предприетите оперативно-издирвателни мероприятия са заловени извършителите на кражбата. Отнетата каса е открита разбита и изоставена с цялата налична документация в землището на село Бъдеще. В хода на разследването е установено, че престъплението е планирано и осъщаствано след като лицата научили, че в този период ще бъдат раздавани пенсии на жителите на село Княжевско и предположили, че паричната сума ще бъде съхранявана в металната каса в кметството.

И тримата задържани са осъждани. С постановление на Районна прокуратура - Стара Загора им е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" за срок да 72 часа. Работата по установяване и документиране на съпричастността им и към други престъпления продължава.