/ iStock/Getty Images
Те са под полицейска закрила и са настанени в социален дом
Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем 38-годишен мъж за тормоз и побой над децата на приятелката си в Старозагорско, съобщиха от обвинението.

Разследват побой над жена в Монтана

Деянието е извършено в условията на домашно насилие. Той е обвинен и за това, че на 15 юни в село Кирилово, община Стара Загора, се заканил с убийство на 17-годишно момче.

Обвиняемият и двете деца живеели в общо домакинство. Майка им заминала да работи в чужбина. Двете деца - момче на 17 г, и момиче, на 14 г. - брат и сестра, останали да живеят при мъжа, който се заявявал за техен родител.

Мъж е осъден на 3 години затвор, счупил 6 ребра на приятелката си

Той започнал да упражнява насилие и заплахи над тях. По делото е установено, че на 15 юни той нанесъл побой на двете деца, с което им причинил средна телесна повреда.

Мъжът се заканил и с убийство на 17-годишното момче. Подаден е бил и сигнал в полицията. Двете деца са под полицейска закрила, изведени са от жилището и са настанени в социален дом.

След извършено разследване и събиране на достатъчно доказателства наблюдаващият прокурор е привлякъл като обвиняем мъжа и е постановил задържането му за срок от 72 часа.

Повдигнаха обвинение на мъж за побой и закана за убийство към приятелката си

Изготвил е и искане до Районен съд-Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение - постоянен арест, която е уважена от съда.