/ iStock/Getty Images
Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство 18-годишния М. Ч. за грабеж спрямо таксиметров шофьор. Това съобщават от пресцентъра на апелативната прокуратура в Пловдив. Деянието е извършено на 6 юни т. г. в Казанлък.

Обвиняемият е наел такси от Летище София към Казанлък, а по време на пътуването е употребил алкохол. Пристигайки в Казанлък, М.Ч. нанесъл два юмручни удара на таксиметровия шофьор и отнел пари и други вещи, които са се намирали на таблото на автомобила, уточняват от обвинението.

Мъжът е осъждан за кражби, изтърпял е последната присъда “лишаване от свобода” за срок от една година и четири месеца през юли 2022 година. Районната прокуратура в Стара Загора ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо него.

Както БТА съобщи, по данни на директора на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов, на територията на областта се наблюдава тенденция за увеличаване на битовата престъпност, но и по-висока разкриваемост на извършителите на такъв тип престъпления. От средата на април до момента в областта са станали 31 грабежа и взломни кражби, а за същия период на м.г. те са били 21.

Процентът на разкритите престъпления е нараснал от 52 процента за м.г. на 68 на сто т.г.