За местното самоуправление ще умуват в Казанлък
За местното самоуправление ще умуват в Казанлък / netinfo

 

 Кръгла маса по въпросите на местното самоуправление трябва да се проведе днес в Казанлък. Форумът, според информация на общинската Пресслужба,  е иницииран от кметове на населени места   от района и организиран от Общината в града.  

Според предварителния дневен ред, на Кръглата маса ще се дискутират въпроси, касаещи отношенията между местната законодателна и местната изпълнителна власт, Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост, както и медийната политика на Общината и Общинския съвет.

За участие в дискусиите са поканени представители на Съвета,  кметове на села и общинското ръководство. Покана за форума обаче не е отправена към казанлъшкия омбудсман Катя Киликичева. Тя нито е информирана за него, нито е планирана за участие и арбитър в споровете. 

Междувременно късно снощи от канцеларията на Общинския съвет в Казанлък бе разпространено съобщение, в което се казва, че    Председателският съвет е приел предложението за участието в кръглата маса, но счита че за това е нужна и предварителна подготовка и съгласуваност с кмета Стефан Дамянов за темите на дискусиите.  За членовете на Председателския съвет  сред важните въпроси в местното самоуправление, които трябва да се обсъдят са и резултатите от кандидатстването на Общината по европейски програми, както и изпълнението на бюджета за тази година. От изключителна важност са и резултатите от проверките на компетентните органи  по докладите на временните комисии към Общинския съвет, които ще повлияят при взимането на решения, се казва в съобщението. 

Предложението на общинските съветници е такъв форум да се проведе през второта половина на месец септември.