Втори национален турнир по спортни танци в Казанлък
Втори национален турнир по спортни танци в Казанлък / netinfo


120 танцови двойки от цялата страна в различни групи и класове ще вземат участие утре 17-ти ноември в откриващия се в Казанлък Втори национален турнир по спортни танци, организиран от Клуб по спортни танци „Киара- Н", Община Казанлък и Българската федерация по спортни танци . В продължение на 9 часа участниците ще предложат на публиката в спортна зала „Багира" на ст.адион „Севтополис" в Казанлък пъстър букет от латиноамерикански и стандартни танци, изпълнени от най- добрите танцови двойки на България. Сред тях ще са и шампионите на България в латинотанците, както и вицешампионите в стандартните танци.


Най- малките участници в турнира са в категорията до 9 годишна възраст, най- големите над 18 години. Уменията им ще отсъждат лицензирани 13 съдии от цялата страна. Главен съдия на състезанието ще е Борис Иванов.
Регистрацията на участниците в националния турнир започва в 10,30 часа в събота, самата танцова надпревара от 12 часа.
В 17 часа е началото на официалната част, когато ще танцуват двойки от най- висшите танцови класове и най- добрите танцьори на България в в латиното и спортните танци.
Призьорите в различните групи и класове ще получат купи, грамоти и предметни награди. За втора поредна година ще се присъди и купа „Казанлък" за танцови двойки.


Турнирът в града на розите се радва на огромен интерес и е сред важните участия за танцовите двойки в латиното и стандартни танци на България заради точките, които дава за преминаване в по-висок клас на състезателите, съобщи Николай Тенев -от танцов клуб „Киара - Н", инициатор и съорганизатор на турнира.


Клубът по спортни танци "Киара-Н" е създаден през 2009г. в гр.Казанлък от Антония Каярова и Николай Тенев.. И двамата са възпитаници на Национална Спортна Академия, с профил „спортни танци". Преди това двамата години наред бяха сред елитните танцови двойки на България, носители на множество титли.