ВиК с нов директор
ВиК с нов директор / DarikNews.bg, архив

Инж. Радостин Миланов е освободен от поста директор на ВиК Стара Загора. Новият шеф на дружеството е Мирослав Желев.

Заповедта за освобождаване е от 1 юли. Точно тогава дружеството беше обвинено, че е запорирало сметките на старозагорската болница. Не знам защо съм уволнен. Все още не съм получил заповед и нямам представа какви са мотивите, коментира инж. Радостин Миланов.

Очаква се утре или най-късно в понеделник новият директор да заеме поста си. Засегнахме доста икономически и лични интереси. Приемам уволнението с облекчение, заяви инж. Миланов. Той допълни, че при всъпването му в длъжност задълженията на дружеството са били в размер на 13 млн. лв. За 9-месечния период на неговото управление те са намалени до около 9.5 млн. лв.

Несъбраните вземания са били 8 млн. лв., а сега са около 6 млн. лв.

Болниците в областта дължат на ВиК над 1 млн. лв., като най-големият длъжник е старозагорската болница с около 600 000 лв. До края на май с ръководството на болницата нямахме никаква комуникация. С останалите директори сключихме договори за разсрочено плащане, но с проф. Чакърова нямахме никакви контакти. Затова предприехме крути мерки и наложихме временно запор на сметките. Оказа се, че съм запалил държавата. Срещу мен тръгна агресивна кампания и бях уволнен, коментира инж. Миланов.

Той допълни, че с встъпването си в длъжност е предприел множество мерки за спиране на източването на дружеството от страна на фирми, свързани с предишни управители и служители на ръководни постове и с това е засегнал интереси.