В Дома за възрастни хора с увреждания недоволстват от директора
В Дома за възрастни хора с увреждания недоволстват от директора / DarikNews.bg, архив

Обитателите на Дома за възрастни хора с увреждания се срещнаха с кмета Живко Тодоров и областния управител Живка Аладжова, за да изкажат недоволството си от директора Надя Трендафилова.

Хората се оплакват от лошо отношение от страна на ръководството, от текучеството и недостатъчния брой на обслужващия персонал, от липсата на добри хигиенни условия за работа на санитарките. Те са подготвили и специални декларации, в които подробно излагат проблемите си.

„Разговаряхме с господин Тодоров. Той поиска да му предоставим писмено оплакванията си. Очакваме в най-кратки срокове да вземе решение", обясниха пред Дарик недоволните обитатели.

Те получиха подкрепа на доктор Мариана Иванова, която е лекуващ лекар на част от обитателите на Дома, както и на Василка Танева - бивш специалист по здравни грижи в социалното заведение.

„Бях принудена да напусна заради влошения психоклимат в Дома. Работила съм там 28 години, беше трудно решение. Бях при други трима директори, доктор Трендафилова ми бе четвъртият. В лицето на всеки служител тя вижда престъпник, крадец.

Мога да направя сравнение между нейното отношение и това на предишния директор - доктор Влашка. Тя беше един много добър работодател, който работеше в интерес на домуващите. За нея те бяха най-важни.

Към мен лично новият директор показваше добро отношение, но след като напуснах, на един социален съвет, на който беше цялото ръководство на Дома бях обвинена в кражба и в злоупотреби. Имах двама служители, които бяха готови да свидетелстват в моя полза, мислех дори да заведа дело в съда, но в последствие се отказах", коментира пред Дарик Василка Танева.

„Ще направя всичко възможно всичко да се реши с помощта на разумния диалог", коментира преди срещата Живка Аладажова.