Празник на виното започва в 11 часа в Гълъбово. На градския площад се организира народно веселие и най-чаканият конкурс за най- добър винопроизводител и „Цар Трифон“, където майсторите винари от „Клуба на лозаря и винаря“ вземат активно участие.
Началото на празника започва с ритуала „Зарязване на лозата“, а стопаните, чийто лозе се зарязва черпят гостите с червено вино, вкусна питка и домашни мезета.
Изявените винопроизводители в региона и членове на винарските клубове представят най- доброто от своето производство- селекция от червени и бели вина в конкурс. Кодираните бутилки с пробите от вината се дегустират за да изберат най- добрите вина по цвят, аромат и вкус.
Майстори винари ще се съревновават на 16 февруари в Обручище, ще има и конкурс за най-добро домашно мезе за вино. Празникът започва в 11 часа.
Началото на празника започва с ритуала „Зарязване на лозата“, а стопаните, чийто лозе се зарязва черпят гостите с червено вино, вкусна питка и домашни мезета.
Изявените винопроизводители в региона и членове на винарските клубове представят най- доброто от своето производство- селекция от червени и бели вина в конкурс. Кодираните бутилки с пробите от вината се дегустират за да изберат най- добрите вина по цвят, аромат и вкус.
Майстори винари ще се съревновават на 16 февруари в Обручище, ще има и конкурс за най-добро домашно мезе за вино. Празникът започва в 11 часа.