Три големи великденски яйца, изрисувани от деца в неравностойно положение ще посрещат пътниците на Летище София
Три големи великденски яйца, изрисувани от деца в неравностойно положение ще посрещат пътниците на Летище София / Фондация Сийдър

Децата и младежите, подкрепяни от фондация „Сийдър" изрисуваха 3 големи яйца на Летище София по повод най-големия християнски празник - Възкресение Христово.
Летище София ЕАД покани децата и младежите в неравностойно положение, за да боядисат заедно големи яйца, които ще останат да красят атриума на Терминал 2 и да радват пътниците през целия месец май.

Заредени с много празнично настроение в събитието се включиха деца и младежи от къщичките от семеен тип в Кюстендил и Казанлък, от Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Кюстендил и защитеното жилище в Казанлък, които фондация „Сийдър" управлява.

До трите големи ръчно-рисувани яйца е поставена и дарителска кутия, чрез която посетителите на летището ще могат да направят дарение и да помогнат за осигуряването на близка до семейната среда за децата и младежите в неравностойно положение, които фондация „Сийдър" подкрепя.

Фондация „Сийдър" е водеща българска организация, която работи за закриването на големите остарели институции за изоставени деца и младежи и осигуряването на достоен живот за тях в центрове от семеен тип. Фокусът на организацията е предоставянето на индивидуална и развиваща 24-часова подкрепа в близка до семейната среда на деца и младежи със и без увреждания като целта е те да придобиват нови умения, така че да бъдат по-самостоятелни, да намират работа и да дават своя принос за обществото.

Организацията се грижи за 67 изоставени деца и младежи в Казанлък и Кюстендил и управлява Център за социална рехабилитация и интеграция, който предоставя съвременни методи за подкрепа на над 30 млади хора с увреждания и техните семейства. През последните 10 години фондация „Сийдър" подобри живота на над 1 500 деца и младежи с увреждания. Организацията изцяло затвори 1 дом за изоставени и спомогна за затварянето на още 11 институции в страната, както и обучи над 430 специалисти в България да предоставят по-качествена грижа на хора с увреждания. Фондация „Сийдър" работи начело на реформата в социалната политика като партнира на национални и местни власти за прилагане на съвременни модели за грижа и подкрепа на хора в неравностойно положение.