/ Sofia Photo Agency, архив
От ПП Нова сила с отворено писмо до патриарха
Политическа партия Нова сила се обяви срещу приемането на Истанбулската конвенция. Причината според партийния лидер в Старозагорско Тихомир Томов е липсата на разяснения на текста и насилственото му приемане. Според него документът е порочен и ще доведе до тежки поражения в българското общество, ще предизвика разединение.
 
Трябва дебат за Истанбулската конвенция, смята президентът

Определени политически кръгове казват, „ние ще я наложим, а не приемем”, коментира Томов, според когото конвенцията ще унищожи моралните устои на българите.

В отворено писмо до Негово Светейшество българския патриарх Неофит от ПП Нова сила настояват църквата да започне процедура по отлъчването на Бойко Борисов, Цецка Цачева и Екатерина Захариева. „За да спасите техните души на иначе благочестиви християни-поне ако се съди по кръстчетата, които носят. Пък да се погрижите и за душите на останалите миряни.

Протест в защита на Истанбулската конвенция пред НС

За да не се стигне дотам-да се обръщате към нас с „джендъри”, пише в отвореното писмо. „Това са тримата, които искат да наложат документа по силов път, в който има неща, които са чужди на българския народ. Не може да се продължава в този дух", обясни Томов.
 
Ратифицирането на Истанбулската конвенция няма да задължи България да въведе еднополовите бракове

Според него, е недопустимо конвенцията да се приема, без преди това да е била подложена на обществено обсъждане."Истанбулската конвенция е абсолютно порочна”, категоричен е той.