Годишна техническа проверка на сирените в област Габрово
Годишна техническа проверка на сирените в област Габрово / DarikNews.bg, архив
На 1 октомври от 11 ч. в общините Стара Загора и Гълъбово ще се проведе тренировка с цел проверка на техническото състояние на системата за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението.
 
В 11 ч. в продължение на 50 сек. ще прозвучи предварително записано гласово съобщение „Внимание! Внимание! Внимание! Извършва се техническа проверка“.
 
След него ще последва гласово съобщение на живо: „Ще чуете националния сигнал за тревога“. То ще бъде повторено три пъти в продължение на една минута.
 
30 секунди след края на предното съобщение ще прозвучи акустичен звуков национален сигнал за тревога с продължителност две минути. 1 минута след този сигнал отново ще прозвучи гласовото съобщение на живо: „Ще чуете националния сигнал за тревога“, след което ще последва акустичния сигнал за тревога.
 
Накрая на тренировката предварително записано гласово съобщение ще обяви: „Внимание! Внимание! Внимание! Край на техническата проверка“.
 
От МВР призовават гражданите да запазят спокойствие по време на техническата проверка, която ще продължи общо около 12 минути.