спортен празник
спортен празник / netinfo
 
„ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД отбеляза Деня на енергетика със спортен празник. В инициативата се включиха повече от 200 служители на най-голямата топлоелектрическа централа в България. В продължение на четири дни енергетиците се съревноваваха в осем вида спорт: футбол, волейбол, шахмат, табла, тенис на маса, дартс, петанка и бридж. Участниците в игрите показаха завидно спортно майсторство и много хъс за победа.

спортен празник
netinfo


„Щастлив съм да видя толкова ентусиазирани и устремени към успеха хора. Всеотдайността Ви към спорта и към работа са достойни за уважение. За професионалния ни празник искам да Ви пожелая здраве, късмет и увереност пред предизвикателствата на живота.“, с тези думи се обърна към участниците изпълнителният директор на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД инж. Живко Динчев.В награждаването на победителите се включи и изпълнителният директор на „Български енергиен холдинг“ ЕАД Петьо Иванов. Той поздрави участниците и им пожела много успехи и в професионален план.

След изключително оспорвани двубои, на върха на почетната стълбичка се качиха футболистите на „Въглищно стопанство и пепелоизвоз“. На финала те надделяха над „Котелен цех (експлоатация)“ с 1:0. В „малкия финал“ победата извоюва отборът на „Сероочистващи инсталации“, който надигра тима на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ към „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД с резултат 4:1.

спортен празник
netinfo


При волейболистите титлата отиде при отбора на „Електроцех“, който на финала победи „Турбинен цех“ с 3:1 гейма. На трета позиция остана отборът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ към „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД, наложил се над играчите на „Сероочистващи инсталации“.

Съревнованията при индивидуалните спортове също бяха изключително зрелищни и оспорвани. В гросмайстор №1 се превърна Станислав Петров от цех „Ремонтно-механична база“. На второ място остана  Петко Пенев от „Сероочистващи инсталации на блокове от 5 до 8“, а трети стана Станислав Иванов от „Котелен цех (ремонт)“.

В състезанието по табла най-отгоре на почетната стълбичка се качи Христо Дяков – бивш служител на централата. Втора се класира Надежда Киркова от цех „Химическа водоочистка и режими“, а третото място зае Пенко Пенев от „Автостопанство“.  

спортен празник
netinfo


В надпреварата по петанка първото място при дамите завоюва отборът на „Електроцех.. Втори се класираха състезателките от „Въглищно стопанство и пепелоизвоз – втори отбор“, а на трето място остана тимът на „„Въглищно стопанство и пепелоизвоз - първи отбор“ При мъжете първи станаха „Електроцех“, втори –„Котелен цех (експлоатация)“, а третата позиция заеха играчите на цех „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно-управляващи системи“.

В състезанието по дартс най-точен със стрелите беше Димитър Митев от „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно-управляващи системи“. След него в класирането се нареди Николай Колев от „Турбинен цех“, а третото място зае Неделчо Иванов от „Ремонтно-механична база“.

Интерес сред участници и публика предизвика и състезанието по спортен бридж. В него първенец стана отборът на цех „Сгуроотвал“. В сребърни медалисти се превърнаха състезателите на „Електроцех“, а бронзът отиде за тима на „Ремонтно-механична база“.