изложба
изложба / netinfo
„Човешката участ“ е  името на изложбата, която ще представи в Музея на фотографията в Казанлък, съвместната творческа работа на известния фотограф  Николай  Трейман и проф. Цочо Бояджиев – един от водещите български учени-хуманитаристи, преподавател по история на философията в Софийския университет „Климент Охридски“. 

Изложбата в Казанлък, където вече Трейман е гостувал през 2000 г. с проекта „Православна България“, ще бъде открита днес от 17.30 часа.

Днес от 16.30 часа Музеят на фотографията ще събере публиката за среща-разговор за същността на фотографията, авторските албуми на двамата гости и посоките на фотографското образование днес.

Изложбата ще остане  в залата за временни експозиции на музея, до 1-и март.  

Съвместните проекти на Николай Трейман и проф.Цочо Бояджиев свързват в органично мисловно и  естетическо цяло философския ракурс на един фотограф и фотографския нюх на един философ. Така всеки един от тях се превръща едновременно  и в учител,  и в ученик на другия – двама автори, които виждат и показват света през обектива, свят, „оцветен“ в  класическото черно-бяло.  Повече от 12 години време,  същински търсачи на светлината през обектива,  проф. Цочо Бояджиев и Николай Трейман   пътуват заедно в преследването  на  уникални фотографски  образи, част от които сега ще бъдат показани пред  публиката в Казанлък.       

През 2016 г. с отделни филми, авторите се представят в поредицата на БНТ „Умно село“.