зала
зала / netinfo
Нов офис ще има за тъжните ритуали
Все по-малко старозагорци си казват заветното „да”. Според управителя на „Обредни дейности” Белчо Белчев сватбите през последните години са намалели драстично. Наблюдава се и тенденция за увеличаване възрастта на младоженците-все по-често да станат семейство решават хората на възраст около и над 30 години.
 
„Не знам каква е причината сватбите в Стара Загора да намаляват, но цифрите са показателни-от 1200 преди няколко години до 480 годишно сега”, сподели в студиото на Дарик Белчев.
 
Младоженците имат право на избор при провеждането на ритуал и повече от половината двойки предпочитат да бъде изнесен. Той се извършва в ресторанти, в музея, на Античната улица. В момента има заявка за изнесен ритуал на територията на Зоопарка, но все още няма получено разрешение за ползване на територията. Традиционният ритуал струва на младото семейство 120 лева, а ако искат той да се проведе на мястото на тържеството, тогава заплащат 250 лева
 
Засега в Стара Загора няма специална ритуална зала, припомни управителят на „Обредни дейности”. Двойките подписват в залата на Регионалната библиотека, в която осветлението е подменено, закупени са две нови уредби за озвучаване, а служебните лица са с нови униформи на стойност около 2500 лева.
 
„В града ни няма и Дом на покойника и се надявам администрацията да помисли и в тази посока. В момента се работи по изграждането на нов офис за тъжните дейности, който ще се намира в общинско помещение на паркинга до Бърза помощ. Централният ни офис е на място, което е в непосредствена близост  до училище и хотел и няма как да излагаме аксесоари и да рекламираме дейността си. Именно това наложи откриването на втори офис, който ще заработи след около месец и половина”, коментира Белчо Белчев.
 
Натрупаните загуби от близо 42 хиляди лева на „Обредни дейности” той смята да компенсира със стратегия, която представи по време на конкурса за втори мандат като управител. През изминалите три години вложените инвестиции са за около 70 хиляди лева.
 
Управителите на две от общинските дружества бяха преизбрани по време на сесията през май на местния парламент-Таня Славова ще продължи да ръководи „Мересев“ ЕООД, а Белчо Белчев – „Обредни дейности“ ЕООД.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/