дарение
дарение / Тракийски университет
Студенти от специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ към Тракийския университет дариха постери на Детския отдел на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора.

По покана на Детска градина „Светлина“, младите хора се включват в края на миналата година в Седмица на четенето , а тяхната задача е да нарисуват приказки като „Червената шапчица“ и „Грозното пате“. Ученици от музикалното училище „Христина Морфова“ също прегръщат идеята и месец след старта на проекта „Да станем по-добри чрез книгите“ те направиха дарение от своите произведения на библиотеката.

Идеята е постерите да станат част от интериора на Детския отдел, тъй като привличат вниманието на най-малките читатели. Целта е, с картината на приказката, кратък откъс от нея и препратка, да се провокира интерес в децата за изчитането на цялото произведение.

„Стремихме се да изберем приказки и книжки, които стимулират добротата и техните изображения да бъдат преведени на един по-съвременен език, да ги погледнат младите хора през очите на съвременните деца, а не през традиционните илюстрации“, сподели главният секретар на Тракийския университет и преподавател по дисциплината доц. Ани Златева.

Директорът на Детска градина „Светлина“ Йоана Димитрова подчерта, че не случайно са избрали Тракийския университет за партньор. „Ние много разчитаме на едно сериозно партньорство. Студентите, които завършват Педагогика в Тракийския университет са при нас на държавна практика и смятам, че тези ангажименти носят добро сътрудничество във взаимната ни работа и по такъв начин самите студенти могат да усетят работата с деца“, коментира директорът.