Радостин Танев
Радостин Танев / netinfo
Младежкото политическо участие, миграцията и социалната интеграция, приобщаващите икономически възможности, бяха акценти в работата на четвъртата глобалнва конференция на младите парламентаристи. Тя се проведе в Отава и на нея присъства старозагорският депутат от ГЕРБ Радостин Танев.
 
По данни на Междупарламентарния съюз депутатите под 30-годишна възраст представляват само 1,9% от народните представители по света. Повече от 80% от парламентите нямат депутати на възраст под 30 години. Добър пример бе даден от народния представител Радостин Танев, който е и един от най-младите депутати в 44 НС. Той подчерта важната роля на младежките организации на политическите партии, при формирането на гражданско и политическо мислене у младежите.

Танев посочи пред колегите си, че наблюдава засилване на интереса на съгражданите си до 29 години, които са заинтересовани и инициативни. „МГЕРБ е добре структурирана и широкоспектърна организация, която в синхрон с политиката на партията съумява да развива  обществена дейност. Така привличаме млади хора, които са с широк кръг от интереси и заедно реализираме благотворителни и социални кампании, също толкова успешно колкото и политически академии, обучения и кръгли маси.

По този начин се опитваме да бъдем полезни при изграждането на млади политици и лидери, които да работят за развитието на страната ни“, каза Танев, който е и областен координатор на младежката структура на партията в Стара Загора.
 
Според експертите, представянето на младите хора в дискусиите за национални и глобални политики не е достатъчно в световен мащаб, а това води до заплаха при постигането на устойчиви решения за справяне с икономическите, социалните и политическите предизвикателства, които стоят пред държавите.
 
Конференцията бе организирана съвместно от парламента на Канада и Междупарламентарния съюз, в който участват 178 парламента и 12 асоциирани членове.На форума присъстваха млади депутати от 51 държави