Стартира новият сезон на  Старозагорската опера
Стартира новият сезон на Старозагорската опера / netinfo
Предишната общинска управа беше обещала Държавната опера в Стара Загора да отвори врати до края на тази година. Преди няколко седмици пък сегашният кмет професор Светлин Танчев изрази увереността си, че това ще стане през идващата пролет. Яснота по този въпрос не внесе и директорът на Старозагорската опера Веселин Стойков. “Не мога да се ангажирам да посоча конкретната дата, на която сградата ще бъде напълно готова. Това може да стане през май, юни или през декември 2009 година. Всички институции обаче работят по този болен за културния ни живот въпрос” , увери той.

С операта “Ивайло “ от Марин Големинов беше открит новият сезон на Старозагорската опера. До края на годината почитателите на оперното изкуство в Стара Загора ще видят “Мадам Бътерфлай”, “Българи от старо време” и “Севилският бръснар”. На 25 ноември започват и дните на японската култура.

“Здравейте,аз съм ваш’та леля” – предстои пък да каже Руслан Мъйнов на старозагорската публика.Това ще стане в спектакъла “Лелята на Чарли”, съобщи директорът на Старозагорската опера Веселин Стойков.

Руслан Мъйнов е една от звездите, които ще се изявяват на старозагорска сцена през новия сезон. Сред другите известни имена са Стефан Рядков и Николай Априлов.